Mix voor een donker meergranenbrood
6-GRANEN
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 10 gram droge poedergist
- 280 - 320 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Mix voor een donker meerzadenbrood
SPELT MEERZADEN DONKER
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 10 gram droge poedergist
- 250 - 290 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Kant & klare mix voor een donker brood
GROF DONKER
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 325 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Kant & klare mix voor een traditioneel brood
SPELT MEERZADEN
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 320 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Kant & klare mix voor een traditioneel brood
MOLENBRUIN
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 310 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Mix voor een hartig kruidenbrood
ITALIAANS KRUIDEN
Recept voor de broodbakmachine:
- 500 gram broodmix
- 10 gram droge poedergist
- 260 - 300 ml water
- basisprogramma
- brood direct uit het blik halen en op een rooster af laten koelen
Mix voor:
PANNENKOEKEN meergranen
Recept: - 500 gram pannenkoekenmeel
- 1000 ml melk
- snufje zout
- 5 eieren
Doe de mix in een kom en voeg 500 ml melk, het zout en de eieren toe. Roer het geheel tot een glad beslag en voeg al roerend de rest van de melk toe. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan en giet hierin wat beslag. Laat dit uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Mix voor:
SPELT-PANNENKOEKEN
Recept:
- 500 gram pannenkoekenmeel
- 1000 ml melk
- snufje zout
- 5 eieren
Doe de mix in een kom en voeg 500 ml melk, het zout en de eieren toe. Roer het geheel tot een glad beslag en voeg al roerend de rest van de melk toe. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan en giet hierin wat beslag. Laat dit uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
ZELFRIJZEND BAKMEEL
Recept voor zandkoekjes:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram boter
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
Oven voorverwarmen op 200 graden. Smelt de boter in een pan, kneed de suiker en het meel samen met de gesmolten boter. Vorm kleine balletjes van deeg, druk ze iets plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Gedurende 10 minuten bakken op 200 graden.
Mix voor:
SPELTCAKE
Recept:
- 400 gram cakemix
- 190 gram zachte boter
- 4 eieren
Oven voorverwarmen op 160 graden. Boter met mixer zacht en romig kloppen. Voeg eerst de eieren toe en dan de cakemix. Gedurende 2 minuten kloppen in de hoogste versnelling. Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Bakken gedurende 60 minuten op 160 graden.
Mix voor:
KARAMELCAKE
Recept:
- 450 gram cakemix
- 225 gram zachte boter
- 5 eieren
Oven voorverwarmen op 160 graden. Boter met mixer zacht en romig kloppen. Voeg eerst de eieren toe en dan de cakemix. Gedurende 2 minuten kloppen in de tweede versnelling. Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Bakken gedurende 65 minuten op 160 graden.
Mix voor:
SINAASAPPELCAKE
Recept:
- 450 gram cakemix
- 80 gram yoghurt
- 2 eieren
- 80 gram mandarijnen (uitgelekt)
Oven voorverwarmen op 185 graden. Klop de cakemix, yoghurt, eieren en mandarijnen tot een glad beslag. Doe het beslag in een ingevette cakevorm. 50 minuten bakken op 185 graden.